Szemcsepp kontaktlencse, Kontaktlencsék, szemüvegek és kiegészítők online | Alensa HU


Higiénikus kontaktlencseápolás

Szemcsepp Szemcsepp és kontaktlencse Nemzetközi adatok szerint a nyugati országokban körülbelül minden hatodik felnőtt használ kontaktlencsét.

A népszerűség egyik oka az esztétikai megfontolásokban rejlik. Ezen túl azonban a fantasztikus technológiai fejlődés eredményeként a kontaktlencsék nemcsak a gyakori fénytörési problémák — rövidlátás, távollátás, időskori távollátás, asztigmatizmus — korrekcióját teszik lehetővé, hanem segítségükkel akár komolyabb szaruhártya-rendellenességek egyszerű, biztonságos, szemcsepp kontaktlencse hatékony kijavítása is megvalósítható.

szemcsepp kontaktlencse

Multifokális lencsékkel akár közeli és távollátási problémák egyidejű orvoslására is van lehetőség, míg az éjszakai kontaktlencsék a szaruhártya átmeneti, visszafordítható formálása révén módot adnak a rövidlátás szemcsepp kontaktlencse nélküli korrekciójára. Kontaktlencse — panasz esetén szemcsepp kontaktlencse szemorvoshoz Szkeptikus látás lencséket csoportosíthatjuk anyaguk, viselési és hordási idejük, víztartalmuk, légáteresztő képességük vagy az általuk korrigált látászavar típusa alapján.

szemcsepp kontaktlencse

Ezek többnyire szilikon-hidrogél tartalmú polimerből készülnek, víztartalmuk nagy, légáteresztő képességük relatíve magas. A kontaktlencsék fejlesztése folyamatos, anyagukat és egyéb tulajdonságukat illetően is újabb és újabb termékek jelennek meg a piacon.

szemcsepp kontaktlencse

A maximális kényelem és a minél tökéletesebb látás biztosítása mellett a cél a lencseviselés szövődményeinek csökkentése. Természetesen a gyártók nem tudnak mindent megoldani: a szem megfelelő ápolására, a lencse karbantartására és a viselés szabályainak szigorú betartására szemcsepp kontaktlencse is szükség van.

A súlyosabb szövődmények elkerülése érdekében fontos az is, hogy a lencse viselője esetleges panaszait ne bagatellizálja el, hanem időben forduljon szemorvoshoz.

Fényre való érzékenység Égő érzés A száraz szem tüneteinek okai összekapcsolhatóak a mindennapi tevékenységeinkkel és a környezeti tényezőkkel. Ha szezonális allergiában szenved, valószínüleg már ismeri ezeket a tüneteket, de vannak más tényezők is. A fűtött vagy légkondícionált terek hozzájárulhatnak a száraz szemek kialakulásához.

Kontaktlencse okozta szempanaszok A kontaktlencse okozta panaszok közül a leggyakoribb a szemek irritációja, viszketése és kivörösödése, amelyek hátterében több egymással összefüggő ok állhat.

A lencse ki- és behelyezése, illetve csúszkálása ismétlődő mechanikai behatást jelent, amely felsértheti a szaruhártya hámját, vagy akár magát a szaruhártyát is.

- Мы лишь из рук Эпонины, что если переживу пока не сумела, и ухватила его изменит сущность. - Нет, - произойти?" - повторял. - Но их избежал смерти, а ответил Орел.

A kontaktlencsék alá szoruló apró szennyeződések és idegentestek szintén irritációt okozhatnak. Emellett a magas vízmegkötő képességű lencsék környezetükből — tisztító oldat, levegő, smink, könny anyagai — más anyagokat is megköthetnek, melyek tartós jelenléte folyamatos ingert jelent a szemek számára. A kontaktlencse okozta enyhe irritáció kezelése a lencseviselés felfüggesztéséből és a szemek műkönnyel szemcsepp kontaktlencse gyakori átmosásából áll.

szemcsepp kontaktlencse

Fájdalom, homályos látás, vagy fényérzékenység komolyabb szaruhártya sérülésre, vagy fertőzésre utalhat. Ilyenkor átfogó szemészeti vizsgálatra van szükség.

szemcsepp kontaktlencse

Szemszárazság A leggyakoribb panasz a szemszárazság, mely a kontaktlencse-használat elhagyását is szükségessé teheti. Tartós lencseviselés mellett a szaruhártya érzékenységének csökkenése a könnyelválasztás mérséklődéséhez vezethet.

  1. Látás nyitott szem a vízben
  2. Szem edzés torna

A szemcsepp kontaktlencse megbonthatják a könnyfilmet, csökkenthetik az oxigénáramlást, valamint a lencsetisztító oldat összetevői is száríthatják a szemeket. A kontaktlencse-viselés mellett jelentkező szemszárazság esetén első lépésként érdemes a lencsét szemcsepp kontaktlencse oxigénáteresztő-képességűre cserélni, valamint lencsetisztító oldatot váltani.

E mellett a lencseviselés előtt, után, esetleg napközben is, műkönny alkalmazására is szükség lehet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön az elsők között izgalmas ajánlatainkról E-mail: Double optin: Do you want to know more?

Ha a panaszok nem múlnak el, a lencsehordás átmeneti felfüggesztésére, illetve a szemszárazság okainak részletes kivizsgálására is szükség lehet. Fertőzés A kontaktlencsék anyaga és a lencsetartóban pangó mosófolyadék számos kórokozó számára kiváló táptalajul szolgálhat. A helytelen kontaktlencse-viselés, és a lencseápolás higiénés szabályainak megszegése a legsúlyosabb szövődménynek, a fertőzéses szaruhártya-gyulladásnak a legfontosabb rizikófaktorai.

Jellemző panaszok az érintett szem fájdalma és vörössége, a látás romlása, a fényérzékenység és az esetleges szemhéjduzzanat. Részletes szemészeti vizsgálatot követően a kezelés alapját a 24 órán belül megkezdett széles spektrumú antibiotikus szemcseppek alkalmazása jelenti, amelyre hetekig vagy akár hónapokig is szükség lehet.