Látássérült torna


A kapuson kívül, a pályán minden mezőnyjáték szemtakarót visel, az egységes lehetőségek miatt. A megszokottakhoz képest itt a nézőknek csöndbe kell lenniük, amikor a mérkőzés folyik, mivel a labda hangot ad, ami tájékoztatás céljául szolgál a játékosoknak.

látássérült torna látás mínusz 9 működés

A sportolók további segítséget a guidejuktól kapnak, aki a saját csapatának hálója mögül instrukciókkal oszt ki. A meccs 2x25 percben bonyolítják le, látássérült torna 40 méter hosszú, 20 méter széles pályán. A látássérült labdarúgás magyar története: A magyarországi látássérült labdarúgást - látássérült torna nyelven vakfoci- oktatását a Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete LÁSS indította el tavaszán.

Látássérült "Cseppkõ" Országos Egyesület Bp. Július 5-én alakult dr. Kádár Adrienne megvakult gyermekorvos vezetésével. Önsegít“ csoportként tevékenykedett, hogy a megvakult és vakon született emberek saját kezükbe vegyék a sorsuk alakítását. A Józan Élet Szövetséghez kapcsolódva m–ködött nény éven keresztül.

Az alapítvány folyamatosan szervez vidéki bemutatókat a sportág népszerűsítéséért, valamint a Vakok Általános Iskolájába is rendszeresen tartanak bemutatókat, szívügyük a kezdő sportolók felkarolása.

Mivel hazánkban jelenleg egyetlen csapat van, ezért az edzéseken kívül nincs lehetőségük mérkőzéseket játszani, fő céljuk, hogy minél több nemzetközi tornára eljussanak.

látássérült torna látás 0 4 hány dioptriában

Hazánk is adott már otthont látássérült torna tornának, ahol cseh és lengyel csapatok vettek részt. A Liga tervei szerint re a létszám öt csapatra bővül, ahol minden fordulót egy-egy résztvevő szervez meg.

A látássérült versenyzők besorolása az IBSA szabályzata alapján történik.

látássérült torna látásvizsgálat milyen vonal

A látássérültség mértékétől függően a sportának három kategóriája van B1,B2,B3. További információk a klasszifikációról:.