Látássérült kerékpáron


látássérült kerékpáron a legjobb termékek a látás javítására

Termékek, szolgáltatások Rólunk A Tandem-Szem Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesület ben azzal a céllal jött létre, hogy látássérült emberek, látó társak látássérült kerékpáron kerékpározhassanak, s ez által legyen olyan sportolási lehetőségük, melyen keresztül tágulhat számukra a világ. Az látássérült kerékpáron szerzett tapasztalások hamar azt a felismerést hozták, hogy működésünk olyan ennél jóval több és mélyebb, az integrációt és látássérült kerékpáron elősegítő üzenetet is hordoz, melyet kötelességünk átadni, megismertetni társadalmunk tagjaival.

Balaton-kerülő tandemkerékpár-túrájuk siófoki állomásán flashmobbal és művészeti előadással mutatkozott be a Mozdulj! Közhasznú Egyesület. Látássérültek és ép társaik közösen, tandemkerékpárokon tekerik körbe a Balatont. Az eseményen közel 80 fő vesz részt, de augusztus

Társadalmi szemléletformáló programok szervezői, aktív résztvevői lettünk. Gyakran viszünk programokat iskolákba esély óranyári napközis táborokba, de a felnőttek érzékenyítésére is nagy hangsúlyt fektetünk.

látássérült kerékpáron mi a férfiak jövőképe

Munkahelyi érzékenyítés, csapatépítés Ezen alkalmak folyamán a résztvevők hasznos információkat tudhatnak meg a látássérülésről, a vak és gyengén látó embertársak mindennapi életéről, társadalmi helyzetéről. A sport mellett megismerkedhetnek a vakvezető kutya áldásos munkájával, és játékos feladatok formájában kipróbálhatnak speciális segédeszközöket, akadálymentesített használati tárgyakat… Látássérültek és ép látók, tabuk nélküli egységes közösségévé kovácsolódtunk.

Látássérült Krisztám élményei színházról FELIRATOZVA VAN,CSAK KLIKKELJ RÁ!

Nap mint nap tanuljuk és gyakoroljuk egymás iránt a feltétel nélküli elfogadást. A látássérültek természetes közegben, valóságos élethelyzeteken keresztül érzékenyítik a látókat, akik ennek eredményeképp viszonzásul első sorban az EMBERT és nem a fogyatékkal élőt látják társaikban.

látássérült kerékpáron a látás kezelésének módszerei

Ők már tudják, hogy a látássérült kerékpáron nem sajnálatra, hanem értő segítségre érdemes, esetenként speciális igényű, de mindenképpen velük egyenrangú hétköznapi embertárs. Mindezeknek köszönhetően a látássérültek sokkal kiegyensúlyozottabb, egészségesebb lelkületűek lehetnek, mely kihat az emberei kapcsolataikra, a munka világában való boldogulásukra és nem utolsó sorban arra a képre is, melyet önmagukról alkotnak. A közösség folyamatosan fejlődik, formálódik emberi és sportteljesítmény tekintetében is.

látássérült kerékpáron látomás 5-ről mit jelent

Évről évre ennek az egységességnek köszönhetően lelkesen és sikeresen veszünk részt olyan rangos hazai kerékpáros sportrendezvényeken mint a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Ultramaraton ben és ban tandem kategóriában első helyezés. A kettő ötvözésére tervezünk kerékpáros kirándulásokat olyan magyarországi Tisza-Tó és külföldi Felvidék helyekre, ahol a magyar történelem fontosabb momentumai alakultak, vagy természetrajzai, építészeti szempontból csodálatra méltóak.

Megosztom Tandembiciklik, kerekesszékek, rollerek álltak össze egy hosszú láncba Fonyódon, hogy megmutassák milyen fontos az esélyegyenlőség megteremtése. A Mozdulj! Közhasznú Egyesület ben azért szervezte meg első tandemes kerékpártúráját látássérültek részére a Balaton körül, hogy a vak emberek egy felejthetetlen élményt szerezhessenek.

Utunk során a minket fogadó országok településein hívtuk fel az emberek figyelmét a fogyatékkal élő sportolók, paralimpikonok sportteljesítményének minél szélesebb körű elismertetésére. E mellett célunk volt példaként állni azon fogyatékkal élő embertársaink előtt, akik úgy érzik, számukra ebben a helyzetben nincsenek lehetőségek, célok.

Büszkék vagyunk arra, hogy minden viszontagság, nehézség ellenére is tartalmas évtizedet tudhatunk magunkénak.

látássérült kerékpáron hogyan kell összpontosítani

Olyan baráti csapat maradtunk, akik mindig újabb és újabb célokat tűzünk ki magunk elé és meg is valósítjuk azokat. Legutóbbi bejegyzések.