Látássérült funkció


Facebook Beszélő mobiltelefonok A látássérült emberek számára sok nehézséggel jár a mobiltelefon használata. Az alábbiakban rövid áttekintést adunk azokról a beszélő alkalmazásokról, melyek a látássérültek mobilhasználatának könnyítését célozzák.

A TalkBack be- és kikapcsolása - Android Kisegítő lehetőségek Súgó

Egyesületünk egyéni oktatás keretében segítséget nyújt a beszélő telefonok használatának elsajátításához. Ezt bekapcsolva az iPhone kezelése eltér az addig megszokottól. Azaz ha az ujjunkat húzzuk a felületen mindig felolvassa az éppen alatta lévő ikon nevét és a képernyőre történő két koppintással tudjuk azt aktiválni.

látássérült funkció videó lecke a látás javítására

A főképernyő oldalai között többujjas paranccsal lehet lapozni, erről is hangüzenet tájékoztat. A Voice Over használatával teljes körűen kihasználható a telefon tudása látássérültek számára is.

A TalkBack be- és kikapcsolása

Látássérült funkció kívül, hogy a névjegyzéket, az SMS-t, az e-maileket felolvastathatjuk, segítségével az Internetet is tudjuk használni, továbbá — kevés kivétellel — minden feltelepített alkalmazást fel tudunk olvastatni. Illetve sok olyan alkalmazást tölthetünk le, amely segíti a látássérülteket pl.

Az iPhone beszélő alkalmazása használatának elsajátításában segítséget nyújt az Látássérült funkció. Android rendszerű okostelefonok Az Android operációsrendszerrel kapható telefonokból nagyon széles a választék, az olcsótól a méregdrágáig minden megtalálható.

Üzenetkezelő rendszer vak és látássérült felhasználók részére mobil eszközökön

Ezek közül azok, amelyek már legalább Android 4. Ennek neve TalkBack és a Play Áruházból le lehet tölteni hozzá a magyar Google szövegfelolvasót, vagyis a magyar hangot.

  1. Lebegő kilátás
  2. Üzenetkezelő rendszer vak és látássérült felhasználók részére mobil eszközökön - BME TDK Portál
  3. Varjú látvány

A TalkBack bekapcsolása után a készülék használata megváltozik. Hasonlóan az iPhone-hoz a főképernyőn ha húzzuk az ujjunkat felolvassa az alatta lévő ikon nevét és a képernyőre történő két koppintással aktiváljuk azt.

Beszélő mobiltelefonok

Itt is különböző kézmozdulatokkal tudunk navigálni a telefonon. Fel tudjuk olvastatni a névjegyzéket, az SMS-eket, az e-mailjeinket.

látássérült funkció hány pixel van az ember látomásában

Még a weboldalak felolvastatása is megoldható, megfelelő gyakorlattal. Itt is tölthetünk le elképzelés ötletes gondolkodás alkalmazásokat, amelyek segítik a látássérülteket pl.

Beszélő mobiltelefonok – Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete

Külön kiemelendő az LG Winesmart telefont, amely Android 5. Az Android operációs rendszerű mobiltelefonok beszélő alkalmazása használatának elsajátításában segítséget nyújt az Egyesület.

látássérült funkció melyik vitamin javítja a látást

A segítségével használható a készüléken a hívásnapló, a telefonkönyv, az SMS, az ébresztőóra, a számológép, a rádió, az internet — a segítségével a modern telefonok nyújtotta összes lehetőség kihasználható a látássérült emberek számára is.