Látás műszem


Az emberi szemnél is jobb bionikus szemet alkottak Az emberi szemnél is jobb bionikus szemet alkottak Az íves szerkezet felépítéséhez 3D retinát használtak. Az így kapott szem még az eredeti szervet is felülmúlja. A Hongkongi Műszaki Egyetem Hong Kong University of Science and Technology — HKUST tudósai által vezetett nemzetközi csapat a közelmúltban fejlesztette ki a világ első 3D-s műszemét, amelynek képességei jobbak, mint az eddig létrehozott bionikus szemeké, és egyes esetekben még az emberi szem tulajdonságait is meghaladják — írja a Látás műszem Dail y az egyetem közleménye alapján.

Ez a mesterséges szem a tudósok szerint úgy viselkedik, mint az igazi Látás műszem Az emberi látás műszem is jobb bionikus látás műszem látás műszem Az emberi szemnél is jobb bionikus szemet alkottak Az íves szerkezet felépítéséhez 3D retinát használtak. Az látás műszem kapott szem még az eredeti szervet is felülmúlja.

A Hongkongi Műszaki Egyetem Hong Kong University of Science and Technology — HKUST tudósai által vezetett nemzetközi csapat a közelmúltban fejlesztette ki a világ első 3D-s műszemét, amelynek képességei jobbak, látás műszem az eddig létrehozott bionikus szemeké, és egyes esetekben még az emberi szem tulajdonságait is meghaladják — írja a Science Dail y az egyetem közleménye látás műszem.

Ez egyszerre jelent reményt a látássérült emberek és a humanoid robotok gyártói számára.

látásélesség 2-ben

A HKUST-nál kifejlesztett látás műszem szem EC-Eye azonban nem csupán a természetes szem szerkezetét replikálja, hanem akár még élesebb látást is biztosíthat az egészséges emberi szemnél, olyan kiegészítő funkciókkal, mint például az infravörös sugárzás érzékelése a sötétben.

A tökéletes látás titka Az áttörést lehetővé tevő legfontosabb találmány egy mesterséges 3D-s retina, mely nanofény-érzékelőkből áll, és amely utánozza az emberi retina fotoreceptorait. Fan Zhiyong professzor és Dr. Ennek a különleges felépítésnek köszönhetően a jövőben ezeket a nanovezetékes fényérzékelőket közvetlenül össze lehet kapcsolni a látássérült betegek idegeivel.

mit jelent a látás mínusz 0 7

Ellentétben az emberi szemmel, ahol a jelátvitel során a látóidegrostok kötegeinek a retinán keresztül kell haladniuk — ezáltal vakfoltot képezve az emberi látásban —, a fényérzékelők a mesterséges retina teljes felületén látás műszem helyezkednek el, és mindegyik a hátsó folyadék-fém huzalán keresztül képes jeleket továbbítani, ezzel kiküszöbölve a kiesést.

Emellett, mivel a nanokábelek sűrűsége még nagyobb, mint az emberi retina fotoreceptorainak, a mesterséges retina így több fényjelet képes fogadni, és potenciálisan nagyobb képfelbontást érhet el, mint az emberi retina — látás műszem a jövőben az egyes nanovezetékekre hátsó érintkezést hoznak létre.

yut felelős a látásért alkonyatkor

Az érzékelők érzékenységének és spektrális tartományának fokozására szolgáló különféle anyagok felhasználásával a műszem látás műszem funkciókat is betölthet, például az éjszakai látást. Hegyi Heni, NEW technology.

hyperopia korfüggő cseppek kezelése