Látás koleszterin. Így pusztítja testünket a magas koleszterin - HáziPatika


látás koleszterin

Már fiatal felnőtt korban is megfigyelhetőek a kezdeti elváltozások az érfalon az arra hajlamos egyéneknél. A koleszterinszint mérésére már számos patikában is lehetőség van. Ha a vérellátás teljesen megszűnik, akkor akár órák alatt véglegesen károsodhatnak az érzékelő receptorok, valamint a látóhártya, és kialakulhat a teljes vakság is!

Arra nem tért ki, hogy a doktornő milyen vizsgálatokat, milyen kezelést javasolt a lelet ismeretében. A szemet ellátó erek hirtelen elzáródása általában a szívben vagy a fejet ellátó látás koleszterin erekben található plakkokból leszakadó embólus, rög elsodródása miatt alakulhat ki.

látás koleszterin

Ezekből a meszes plakkokból leválhat fényes, kis koleszterin embólus a Hollenhorst plakk mely a szem kis ereiben, főleg az elágazódásoknál elakadhatnak. Javasolt a teljes kivizsgálás!

Ilyen esetben nagyon fontos a komplett kivizsgálás, a lehetséges fő embólia forrás felkutatása: szívultrahang, nagy erek doppler áramlásos ultrahangos vizsgálata, laborvizsgálat összkoleszterin szint HDL, LDL stb. A leletek birtokában, szükség esetén a megfelelő kezelés elkezdhető.

látás koleszterin

Emellett figyelni kell az érelzáródásra jellegzetes látás koleszterin tüneteket hirtelen látáselhomályosodás, látótérkiesés stb. Az érelzáródásos betegségben különösen fontos az időfaktor, hisz néhány órán belüli gyors megfelelő kezelés hatására a keringés helyreállhat és a látást is sikerül megőrizni.

Ilyenkor mindent meg kell tenni, hogy a vérrög tovasodródjon: hirtelen szemnyomáscsökkentés műtét, masszírozás stb.

látás koleszterin

Átlagos kockázat.