Kutatási nézet


rövidlátás mi a csalás

A létrehozásának kutatási nézet legfőbb célja az volt, hogy egy olyan tudományos sztenderdek szerint működő intézmény jöjjön létre, amely a külhoni magyar közösségekkel és az anyaországi támogatásokkal kapcsolatos kutatások kutatási nézet képes közvetíteni, a politika számára is hasznosítható formában.

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet tevékenységi köre három nagyobb csoportra osztható: a tudás megszerzése és összegzése kutatás, elemzések, háttéranyagoka tudás megjelenítése publikációk, rendezvényekvalamint a tudás átadása oktatás. A kutatóintézet kiemelt feladatai közé tartozik a nemzetpolitikai vonatkozású kutatások kezdeményezése és összehangolása.

a szem és látás erek kezelése

Célja továbbá a megszerzett és összegzett tudás megfelelő megjelenítése, minél szélesebb körben történő terjesztése. Meghonosította és kiterjesztette a nemzetpolitika oktatását Magyarországon.

StatOkos - Kutatási paradigmák és módszerek

Kiadványai[ szerkesztés ] Több saját és szerkesztett kiadványt is megjelentet. A tanulmánykötetek mellett és között részt vett a Lucidus Kiadó gondozásában megjelenő magyar nyelvű Kisebbségkutatás, valamint angol nyelvű Minority Studies című folyóiratok szerkesztésben.

homályos látás betűk

A negyedévente megjelenő magyar nyelvű kiadvány olyan tematikus rovatokba rendezett tanulmányokat tartalmaz, amelyek a tudományos közösséget közelebb hozzák a nemzetpolitika működéséhez, ugyanakkor a nemzetpolitikai döntéshozók számára is alkalmazható ismereteket bővítse.